رازهای مدیریت مالی

همهی ما در طول زندگی با مشکلات مالی مانند سررسید اقساط و کم آوردن پول و بدهیهای فراوان رو به رو شدهایم. تمام این مسائل از عادات اشتباه، فرهنگ و آموزش غلط و عدم آگاهی ما از حسابداری شخصی یا همان مدیریت مالی زندگیمان نشئت میگیرند. در این مقاله به موضوعاتی خواهیم پرداخت که اصول اساسی مدیریت سرمایهتان است و پس از خواندن آن دیگر نیازی به نصیحتها و مشاورههای طولانی مدت و مفصل مشاورهای مالی نخواهید داشت. بله، به تنهایی میتوانید برای ریال به ریال پولی که در اختیار دارید برنامهریزی کنید! علاوه بر این، برنامهریزی مالی چند راز کوچک دارد. در این مقاله، این رازها را در اختیار شما میگذاریم. این مقاله را مطالعه کرده و تا آخر عمر از حساب و کتاب و مدیریت مالی زندگیتان لذت ببرید!
مدیریت مالی چیست؟
ابتدا بیایید مدیریت مالی را به زبان ساده بیان کنیم. مدیریت مالی، علم مدیریت پول است که شامل تمامی تصمیمات و فعالیتهای مالی ما در زندگی میشود. درآمد، هزینه، بدهی، پسانداز و سرمایهگذاری اصلیترین و مهمترین فعالیتهای مالی ما در زندگی هستند.اصول کلیدی مدیریت مالی
۱. پسانداز بیشتر
بیایید یک معادلهی ساده را بررسی کنیم. “پسانداز بیشتر= ریسک شکست مالی کمتر”
همیشه برای پسانداز کردن مقداری از درآمدتان برنامهریزی کنید. هیچکس از فردای خودش خبر ندارد و همهی ما باید پولی را به قول معروف “برای روز مبادا” کنار بگذاریم. این بدین معنی نیست که تمام تمرکز خود را بر پسانداز کردن بگذاریم زیرا نباید از سرمایهگذاری غافل شد. پسانداز را میتوان شیر اطمینانی برای زندگی مالی دانست که در مواقع ضروری همچون یک ناجی به کمک ما میآید.
۲. به صفر رساندن بدهیها
بدهی در زندگی دقیقا مثل باتلاقی است که هرچه بیشتر شود زندگی را به نابودی نزدیکتر میکند. اگر بدهی دارید و برای تسویهی آنها به فکر قرض گرفتن پول یا وام گرفتن هستید بدانید که سخت در اشتباهید! اینکه خودتان را برای پرداخت بدهیها، بدهکارتر کنید دقیقا مثل این است که در آن باتلاق دست و پا زده و پایینتر و پایینتر بروید. پس از بدهیهای کوچکتر شروع کرده و به مرور تمامی آنها را به صفر برسانید.
۳. خرج کمتر
خرج کمتر، امنیت مالی بیشتر! هرچه از هزینههای غیر ضروری خود بکاهید و پولتان را صرف چیزهایی که اهمیت چندانی برای زندگیتان ندارند نکنید پول بیشتری برای امور ضروری، پسانداز، سرمایه گذاری و … خواهید داشت. فقط با به خاطر سپردن و رعایت این نکته تاثیر آن را به وضوح حتی در کوتاه مدت هم خواهید دید!
۴. افزایش درآمدتان را افزایش بدهید!
با ایجاد منابع درآمدی متعدد میتوانید درآمد کلی خود را افزایش بدهید. تصور کنید که چند منبع درآمدی دارید که مبلغ قابل توجهی را برایتان ایجاد نمیکنند. اشتباه نکنید! آنها را کنار نگذارید! تاثیر این مبالغ کم را در طولانی مدت خواهید دید. پس حتی از یک اسکناس دو هزار تومانی هم نگذرید!
رازهای برنامهریزی مالی موفق
۱. مثبت نگری
همیشه به مسائل مالی زندگیتان دید مثبت داشته باشید. به خودتان اعتماد کنید. قطعا به بهترین شکل ممکن مدیریت مالی زندگیتان را در دست میگیرید و بهترینها را رقم میزنید.
۲. افزایش تمرکز
هرچه تمرکز بیشتری داشته باشید، در تصمیمگیریهای حساس مخصوصا در حوزهی مالی آرامش بیشتری خواهید داشت. در نتیجه تصمیمات بهتر و منطقیتری را اتخاذ خواهید کرد. پس تمرین کنید، تمرکزتان را بالا ببرید، از نتیجهای حیرتزده شوید!
۳. توضیح تمام و کمال اهداف با ذکر جزئیات
یک ماشین خوب میخواهم. یک خانهی بزرگ میخواهم. اینها جملاتی هستند که وقتی صحبت از اهداف میشود به ذهنمان خطور میکنند. خیر، درست نیست و فایدهای هم ندارد! اگر یک خانهی خوب میخواهید و خرید آن را به عنوان یکی از اهدافتان در نظر گرفتهاید آن را با تمام جزئیات تصور کنید. خانهتان چند اتاق خواب داشته باشد؟ در کدام منطقهی شهر باشد؟ چه متراژی مد نظرتان است؟ پس اهداف را با جزئیات و دقیق تعیین کنید. اینکار باعث میشود راحتتر به آنها دست پیدا کنید و مسیر دستیابی به اهدافتان مشخصتر خواهد بود.
۴. قابل اندازهگیری بودن اهداف
اهدافتان را به نوعی تنظیم کنید که بتوانید در بازههای زمانی مشخص میزان پیشرفتتان را اندازهگیری کنید!
۵. قابل دسترس بودن اهداف
اهدافتان را واقعی و منطقی مشخص کنید. خرید خانه بر روی مریخ تا سه سال آینده هدفی نیست که بخواهید به آن فکر کنید! دستیابی به اهداف منطقی شاید گاهی اوقات سخت باشد اما شک نکنید که با برنامهریزی ممکن خواهند بود.
۶. مشخص کردن محدوده زمانی
تعیین کردن بازهی زمانی مشخص موجب میشود که ما خودمان را وادار به تلاش برای دستیابی به اهدافمان در زمان تعیین شده کنیم. اهداف را مشخص، تاریخ دقیق را تعیین و آن را یادداشت کنید. اکنون عزمی فنا ناپذیر برای دستیابی به آن دارید!
دیدگاهتان را بنویسید